ponedjeljak, 25.06.2007.

MOVIE: Knocked up ~ Zalomilo se


"Imagine if this guy got you pregnant."


REŽIJA: Judd Apatow
ULOGE: Katherine Heigl, Seth Rogen, Leslie Mann
ŽANR: komedija
STUDIO: Universal Studios
GODINA: 2007.
RELEASE DATE (US): 1. lipnja
RELEASE DATE (Hrv): listopad
IMDb OCJENA: 8,3/10 (#170 --> top 250)



Alison Scott ima savršen posao na E! televizijskoj postaji, i upravo je dobila promaknuće. Nakon što to ode proslaviti sa svojom sestrom Debbie, koja je već majka dvoje djece, upoznaje Bena Stonea - njenu potpunu suprotnost. Ben živi sa četvoricom prijatelja na cracku i alkoholu, nema posao i curu. Nakon što se pobliže upoznaju, i na kraju završe zajedno u krevetu, Alison nakon 8 tjedana saznaje da je trudna. Kako će uspješna televizijska voditeljica bez iskustva o roditeljstvu i debeli, napušeni prostak proći kroz trudnoću?


"Knocked up" je film o kojem gotovo ništa nisam čuo do prije par tjedana. Najava me uopće nije fascinirala, a ni posteri nisu bili atraktivni i primamljujući. No, kad sam čuo same pohvale filma, odlučio sam da ovo pod hitno moram pogledati. I isplatilo se. Itekako.

Ono što me dodatno privuklo jest Katherine Heigl, koja me apsloutno očarava još iz ranijih dana "Grey's Anatomy", ili ako ćemo još dalje, "Roswella". Ona je ta koja filmu daje poseban čarm i poseban dodatak humoru, kojeg ima apsolutno svakakvog. Za to je vjerojatno kriva činjenica da je film, koji se zapravo sastoji od dvije paralelne priče kasnije povezane, zapravo kombinacija dvaju vrsta romantičnih komedija. Prva vrsta, ona koja govori o Alison, jest tipična romantična komedija za ženski spol, koja govori o tome kako držati brak pod kontrolom i dobro odgojiti djecu, dok je Benova priča ona druga vrsta, a jedan film savršeno ju opisuje - "Junfer u četrdesetoj". Lanjski mega-hit također je režirao Judd Apatow, redatelj "Knocked Up"-a, koji izgleda dobiva svoju reputaciju u Hollywoodu kao čovjek koji zna raditi smiješne komedije. A takvih je ovih dana jako malo.


Humor seže od najjeftinijih isklišejiziranih fora kao što su scena za obiteljskim stolom za kojim djeca odraslima postavljaju neugodna pitanja, pa sve do vulgarnog WC humora. Jedan takav primjer je scena koja je me ostavila bez daha, ali ne jer me je impresionirala, već me je do suza nasmijala. Ben i Alison u potrazi za ginekologom dolaze do jedne žene, te kad Alison sjedne, raširi noge, a ginekologinja gurne ruku unutra, s mrtvohladnim izrazom lica kaže: "Ops, that's you asshole." Naravno, sad kad čujete ovakvo što, pomislite kako je ovaj film jednostavno loš i preprost za vaš ukus. No, izmiješanost svih vrsta humora ono je što daje filmu posebnu čaroliju.

Jedna velika polemika i rasprava među gledateljima vodila se oko toga bi li jedna zgodna djevojka kao što je Alison spavala s takvim debelim, ofucanim i dlakavim prostakom kao što je Ben? Dakako, tom dijelu muškog spola film će itekako podići ego i dati dodatnu dozu samopouzdanja, no očito ženskom rodu takav zaplet filma nije se svidio. No meni itekako je. Ova pametna komedija s takvim jednostavnim zapletom, puna dva sata, koliko i traje, držat će vas zainteresiranim i s osmijehom na licu, te će vam likovi s vremenom prirasti srcu. A kasnije ćete željeti još. Ipak, nadajmo se da nastavka neće biti da ova komedija, koja je jedna od, ako ne i najbolja komedija godine dosada, biti upropaštena jefitnim nastavkom koji će biti popljuvan i od strane gledatelja i od strane kritičara.

Objavljeno u 02:54 • Komentari (4) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

O blogu FilmTvReviews

Ovo je moj treći pokušaj da napravim blog s kritikama serija i filmova kojeg će svakodnevno posjećivati stotine ljudi s osmijehom na licu kako bi čitali moje kritike i mišljenja. Pisat ću više puta tjedno, s kritikama novih filmova i serija, kojih možda još ni nema u Hrvatskoj, a ponekad ćete naići i na kritike individualnih epizoda serija ili poznatih lica iz svijeta Hollywooda.

Inače, vlasnik ovog bloga je srednjoškolac koji uživa u dobrim filmovima i serijama, te stvarno gleda što god mu padne pod ruku. Dobro, da sad ne pričam u trećem licu - od serija gledam apsolutno sve - od drama do SF-a, od krimi-serija do komedija. Ista je stvar i sa filmovima. Uglavnom gledam nove stvari koje izađu, iako nerijetko bacim pogled i na neko starije ostvarenje. Filmska industrija i sve što se događa oko nje za mene je samo hobi, no kad bi mi se pružila prilika da sudjelujem u nekom projektu, ne bih je olako odbacio :) Uživajte! :)


Free Web Site Counter
Free Web Site Counter